Wat ging er mis? Microsoft bezit zowel LinkedIn als Azure. đŸ€·â€â™‚ïž

linked-azure-preview.webp

LinkedIn heeft officieel zijn ambitieuze "Blueshift"-initiatief geschrapt om zijn datacenterinfrastructuur te migreren naar de Azure-clouddienst van Microsoft. Deze beslissing komt vier jaar na de overname van LinkedIn door Microsoft voor maar liefst 27 miljard dollar. Ondanks het aanvankelijke enthousiasme en een blogpost uit 2019 waarin de plannen voor een meerjarige migratie naar de publieke cloud werden uiteengezet, ondervond LinkedIn onderweg talrijke hindernissen.

Tillen & schakelen

De uitdagingen tijdens de uitvoering van Blueshift hebben LinkedIn ertoe aangezet om zijn strategie te herzien. Volgens bronnen ontstonden de moeilijkheden bij de poging om bestaande softwaretools over te zetten naar Azure. In plaats van zich soepel aan te passen aan de cloudomgeving van Microsoft, ondervond LinkedIn problemen met een "lift and shift"-aanpak, waarbij bestaande tools werden overgezet zonder de nodige aanpassingen om naadloos op Azure te draaien.

Als reactie op deze obstakels heeft LinkedIn geĂŻnvesteerd in het versterken van zijn datacenters en het selectief overnemen van Azure diensten, waarbij een balans is gevonden tussen in-house en cloud-gebaseerde oplossingen. In een verklaring aan The Register bevestigde een woordvoerder van LinkedIn deze koerswijziging en benadrukte dat het bedrijf Azure wil gebruiken waar dat past bij hun doelen.

De omkering van LinkedIn's plannen betekent een afwijking van de aankondiging in 2019 door Mohak Shroff, de Senior Vice President of Engineering van het sociale netwerk, die de intentie uitsprak om alle LinkedIn workloads te migreren naar de publieke cloud. De visie was geworteld in de wens om gebruik te maken van de wereldwijde schaal van Azure en toegang te krijgen tot een reeks hardware- en software-innovaties om het groeiende aantal leden en de groei van het bedrijf van het platform te ondersteunen.

Hybride cloud

Toen het jaar 2022 zich ontvouwde, suggereerden de berichten dat de Chief Technology Officer van LinkedIn, Raghu Hiremagalur, een verandering in de strategie aan de werknemers communiceerde. Het bedrijf schakelde over op een hybride cloudmodel, waarbij clouddiensten worden gecombineerd met zijn eigen datacenters. Ondanks het gebruik van sommige Azure diensten, zoals Azure FrontDoor, voor content delivery netwerk behoeften, bleek de totale verschuiving naar een publieke cloud infrastructuur complexer dan verwacht.

Deze verschuiving door LinkedIn onderstreept de ingewikkelde uitdagingen waarmee bedrijven te maken kunnen krijgen bij grootschalige migraties naar clouddiensten, en benadrukt het belang van aanpassingsvermogen en een genuanceerde aanpak om bestaande infrastructuur effectief te integreren met cloudoplossingen.

Wij kunnen u helpen!

Ontsluit de kracht van probleemloze cloudhosting en -transformaties met ZEN Software. Vertrouw op de experts die de delicate balans tussen on-premise en cloud-native oplossingen begrijpen. Til uw bedrijf naar nieuwe hoogten - Wij staan klaar om u te helpen uw Cloud workloads te optimaliseren!

Laten we praten!

We zijn ervan overtuigd dat we uw software kunnen verbeteren. Onze unieke producten en diensten zullen u versteld doen staan.