"Google Maps logo on MEADO for ΜΕ,

Juli 2023 - Na twee jaar van onderzoek en verbeteringen zijn er geen bezwaren meer tegen het gebruik van Google Workspace-diensten voor Nederlandse scholen en universiteiten. In 2021 hadden toezichthouders hun zorgen geuit over de bescherming van gegevens, met name over de opslag buiten Europa. Echter, Google heeft maatregelen genomen om deze bezwaren weg te nemen.

Onderzoek

Het onderzoek naar Google Workspace is uitgevoerd door twee organisaties, namelijk SURF en SIVON. SURF is een samenwerkingsverband van alle Nederlandse universiteiten, hogescholen, universitaire ziekenhuizen en een groep MBO's en onderzoeksinstellingen op het gebied van IT. SIVON heeft een vergelijkbare rol, maar richt zich op basis- en middelbare scholen.

Volgens de bevindingen van SURF en SIVON heeft Google zich voldoende gehouden aan de afspraken, en kunnen instellingen voorlopig blijven vertrouwen op Google Workspace. De genomen maatregelen hebben de zorgen rondom gegevensbescherming weggenomen.

Opluchting

Dit nieuws komt als een opluchting voor scholen en universiteiten, die veel gebruikmaken van de diensten van Google voor diverse doeleinden, waaronder documentatie van schoolprestaties, online lesgeven en mailverkeer.

De beslissing om Google Workspace opnieuw toe te staan, is het resultaat van nauwlettend onderzoek en de inspanningen van Google om te voldoen aan de Europese privacywetgeving AVG. Hiermee komt een einde aan de onzekerheid die ontstond na de kritiek van toezichthouders in 2021.

Scholen en universiteiten kunnen nu met een gerust hart blijven profiteren van de diensten van Google Workspace, die een cruciale rol spelen in hun dagelijkse activiteiten op het gebied van onderwijs en communicatie.

Google waardeert de feedback van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en heeft zich gecommitteerd aan het waarborgen van de privacy van leerlingen en studenten volgens de Europese privacywet AVG. Met het opheffen van het verbod op Google Workspace kunnen scholen en universiteiten hun werk efficiënt voortzetten met behulp van deze vertrouwde digitale tools.

Ontdek de zen van de Cloud

Je hebt een aansprekende en informatieve tekst geschreven over de diensten van ZEN Software met betrekking tot Google Workspace en Google Cloud. Hier zijn enkele kleine aanpassingen voor een nog vloeiendere lezing:

"Wil je de efficiëntie van jouw organisatie naar een hoger niveau tillen? Zoek niet verder, want bij ZEN Software zijn we er trots op om jou te helpen bij het implementeren van Google Workspace en Google Cloud.

Met onze expertise en diepe kennis van Google's geavanceerde technologieën kunnen we jouw organisatie laten profiteren van de vele voordelen van Google Workspace. Of je nu een school, universiteit, bedrijf of overheidsinstelling bent, we hebben de juiste oplossingen om jouw werkomgeving te optimaliseren.

Met Google Workspace ben je verzekerd van naadloze samenwerking, efficiënte communicatie en gestroomlijnde processen. Van Gmail en Google Drive tot Google Meet en Google Docs, we helpen je bij het opzetten van een geïntegreerde werkomgeving die productiviteit en samenwerking stimuleert.

Daarnaast bieden we ook expertise op het gebied van Google Cloud, zodat je kunt profiteren van de schaalbaarheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid van cloud computing. Of het nu gaat om het beheren van gegevens, het ontwikkelen van innovatieve applicaties of het optimaliseren van infrastructuur, we hebben de knowhow om jouw organisatie te begeleiden naar de cloud."

Wilt u efficiënter werken?

Wij weten zeker dat we uw softwareontwikkeling kunnen helpen met onze diensten en producten. Koffie? ☕